Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Helsingborgs stad Sveriges IT-kommun 2015

Helsingborgs stad utsågs igår (2015-11-03) till Sveriges it-kommun 2015 på kvalitetsmässan i Göteborg.

– Oerhört glädjande och ett kvitto på att vi verkligen tar vara på digitaliseringens möjligheter inom Helsingborgs stad, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande. Läs mer.

Vi som arbetat med projekt Platsen Helsingborg väljer att se även vårt genomförda och pågående arbete som en del i att staden fått denna utmärkelse. Med en stark vilja och hög ambition genom hela staden för att frågorna kring digitaliseringens möjligheter är viktiga har vi kommit långt.  Möjligheterna med geografisk information är en viktig del för helheten. Vi har all anledning att vara stolta.

Men vi siktar högre, förstås. En del av de aktiviteter vi ska fortsatt arbeta för är:

  • Öppna data. Blir mer och mer en självklarhet och vi ska hitta metoderna för att enkelt kunna öppna datakranen. Håll utkik det kommer mer!
  • Digitala arbetsprocesser. Inte enbart i specifika processer som bygglov ska vi utveckla arbetssätten utan också i gränssnittet mellan flera processer.
  • Demokratiutveckling. Att som invånare kunna tycka till och bidra till stadens utveckling ska bli enkelt och självklart. Verktyg för dialog och samverkan är på gång.
  • Marknadsföring av staden. Det händer mycket i Helsingborg med omgivning vill vi visa upp för att locka hit fler och för att skapa stolthet för vår väg mot framtiden.

Visst är det kul!?

it_kommun_logo