Nu har vi satt julljusen på kartan

Medan projektet arbetar för fullt med komplicerade kartkopplingar, kategoriseringar och annat krångligt, har jag som första webbredaktör fått tjuvstarta lite med ArcGIS Online. Lite för att vi ville visa vad det är möjligt att göra och ganska mycket för att jag så väldigt gärna ville visa Helsingborgs nya julljusinstallationer på en roligare karta än till exempel Google Maps. (Annars ligger implementeringen av webbdelen först senare i vår.)

Så nu har vi skapat en digital julljusupplevelse. Där kan du se bland annat se var Helsingborgs olika ljusinstallationer finns och löpande följa när de tänds. Gröna punkter visar tända installationer, blå punkter att belysningen tänds senare.

Kul och enkelt

Efter lite starthjälp från Kristian här på stadsbyggnadsförvaltningen och svar på korkade frågor som ”hur sparar jag” från Johnny på Esri, kände jag mig snart hemma bland kartanteckningar, lager och webbapplikationer. Började stort med många lager med punkter, linjer och symboler, men skalade snart ner det till en enkel slinga i en karta och sedan texter och bilder i webbapp-mallen för händelsekarta. Och jag är rätt nöjd med både funktionerna och resultatet. Kul och enkelt!

Här kan du se hur det blev. Och du som är i närheten – missa inte att ge dig ut och upplev allt detta i den verkliga världen också!

Helsingborgs julljuskarta, skapad i ArcGIS Online