Rapport från GIS-dagen

Det blev ett trevligt och givande firande av den internationella GIS-dagen här i Helsingborg. Speciellt kul var det att vi hade besökare från andra organisationer på plats. Redan samma dag bestämde vi oss för att göra en gemensam satsning nästa år igen och då med en ännu bredare målgrupp. Kul!

Vi ni uppleva dagen på nytt så har vi nu uppdaterat vår spellista på Youtube med filmer från de olika föredragen. Det var många punkter som var intressanta och visst ger de en känsla av att vi arbetar i en spännande tid med en spännande teknik!

Vi fick bland annat se olika användningar av stadens nya plattform för geografisk information. Här kommer vi få se lanseringar kontinuerligt framöver på stadens hemsida. En del av projektet Platsens leveranser presenterades också vilket var extra kul.

Att få se engagemanget lysa och höra om nyvunna erfarenheter är också inspirerande. Här fick vi lyssna på en intern kund som blivit GIS-frälst och med många idéer. En höjdare var det också att få ta del av Helsingborgs dagblads datajournalister och deras fantastiska resa in i kartan värld. Mycket givande och kul att höra hur stadens data kan skapa artikelserier utifrån det lokala perspektivet. Mer samarbete hoppas vi på även här.

Så varsågoda, ta del av Platsen och geografins fantastiska värld. Vi hoppas att få ses om inte förr så på nästa års internationella GIS-dag.